Back to homepage

Investigim

Rezervat e Shtetit lihen bosh, FSHZH do ta kthejë në park sportiv

Rezervat e Shtetit lihen bosh, FSHZH do ta kthejë në park sportiv

🕔08:05, 5.Qer 2024

  Pa asnjë mall brenda, me magazina të shkatërruara ose të dhëna me qira, Rezervat e Shtetit administrohen vetëm formalisht nga kryetarët lokalë të Partisë Socialiste. Dega kryesore e Rezervave në Lundër të Tiranës do të “konvertohet” në një park

Read Full Article
The State reserves are left empty, ADF will turn it into a sports park

The State reserves are left empty, ADF will turn it into a sports park

🕔07:59, 5.Qer 2024

  With no goods inside, with warehouses destroyed or rented out, the State Reserves are only formally administered by local Socialist Party chairmen. The main branch of the Reserves in Lundre of Tirana will be “converted” into a sports and

Read Full Article
Piramida fiskale e indianëve Sandesara në Tiranë

Piramida fiskale e indianëve Sandesara në Tiranë

🕔13:05, 13.Pri 2024

  Dy vëllezërit indianë, që kërkohen në të gjithë botën për pastrim parash, kanë sjellë në Shqipëri, veç familjarëve e bashkëpunëtorëve të tyre, edhe skemën e biznesit që kanë përdorur në Indi dhe në Nigeri. Në pesë vitet e fundit

Read Full Article
The financial pyramid of the Sandesara Indians in Tirana

The financial pyramid of the Sandesara Indians in Tirana

🕔13:00, 13.Pri 2024

The Indian brothers, sought worldwide for money laundering, have brought to Albania, besides their family and associates, the business scheme they have used in India and Nigeria. In the last five years, they have established a number of companies, through

Read Full Article
Notaries involved in the money laundering process

Notaries involved in the money laundering process

🕔15:41, 1.Dhj 2023

Notarized declarations for acknowledging debts/liabilities are the latest form for money laundering. In Albania, notaries draw up about 10,000 such declarations in a calendar year, and experts estimate that millions of euros are laundered using this technique. However, the Financial

Read Full Article
Noterët të përfshirë në procesin e pastrimit të parave

Noterët të përfshirë në procesin e pastrimit të parave

🕔15:32, 1.Dhj 2023

Deklaratat për njohjen e borxhit/detyrimeve janë forma e fundit për pastrimin e parave. Në Shqipëri noterët hartojnë rreth 10 mijë deklarata të tilla në një vit kalendarik dhe ekspertët vlerësojnë se me këtë teknikë pastrohen miliona euro. Ndërkohë, Drejtoria e

Read Full Article
The failure in halting the “laundromat ” in Albania

The failure in halting the “laundromat ” in Albania

🕔13:03, 5.Sht 2023

Zylyftar Bregu The investigation and prosecution of money laundering in Albania have failed. The responsible institutions for combating this criminal activity exhibit formalistic behavior, while the number of those who have been convicted is minimal. Despite demonstrative figures for detected

Read Full Article
Dështimi për të ndaluar “lavatriçen” e parave në Shqipëri

Dështimi për të ndaluar “lavatriçen” e parave në Shqipëri

🕔12:57, 5.Sht 2023

Zylyftar Bregu Hetimi dhe dënimi i pastrimit të parave në Shqipëri ka dështuar. Institucionet përgjegjëse për të luftuar këtë aktivitet kriminal kanë sjellje formaliste, ndërkohë që, numri i atyre që janë dënuar, është minimal. Pavarësisht shifrave demonstrative për rastet e

Read Full Article
Mashtrimi me suplementet çudibërëse, një call center në Bosnjë fut në kurth pacientët

Mashtrimi me suplementet çudibërëse, një call center në Bosnjë fut në kurth pacientët

🕔13:20, 1.Mar 2023

Autor: Zylyftar Bregu Qindra të sëmurëve kronikë, që joshen nga suplementet “çudibërëse” online, iu rrezikohet seriozisht shëndeti. Faktet dhe dëshmitë e grumbulluara nga Investigative Network Albania tregojnë se kemi të bëjmë me një skemë mashtrimi, pas së cilës qëndron një call center në Bosnjë, që

Read Full Article
Sigurimi i detyrueshëm i banesave, pronarët iu “vjedhin” miliona euro qytetarëve

Sigurimi i detyrueshëm i banesave, pronarët iu “vjedhin” miliona euro qytetarëve

🕔07:41, 7.Tet 2022

Ligji i sigurimit të detyrueshëm të godinave shkelet me të dyja këmbët, duke ia ngarkuar padrejtësisht qytetarëve barrën e sigurimit të banesave. Vetëm për shtëpitë e blera në harkun kohor dhjetor 2019-korrik 2022, blerësve iu janë “grabitur” padrejtësisht 10 milionë

Read Full Article

Na ndiqni

7.... fjali

Lexo më shumë

Kontekst

Pikëpamje